Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام وزیر در امور بازرگانی وزارت صمت خواستار افزایش کد تعرفه‌ کالاهای در عرصه تجارت خارجی شد که معاون فنی گمرک نیز نسبت به تسریع در این موضوع اعلام کرد.

به گزارش قدس آنلاین، محمدصادق مفتح قائم مقام وزیر امور بازرگانی وزارت صمت خواستار افزایش کد تعرفه‌ها از هشت رقم به ۱۰ رقم در تجارت خارجی شد.

وی در نامه‌ای به میراشرفی رئیس کل گمرک نوشت: عطف به نامه شماره ۶۰/۷۱۹۲۷ مورخ ۱۳۹۹/۳/۲۱ به عنوان دفتر تعرفه گمرک جمهوری اسلامی ایران در خصوص پیشنهاد افزایش تعداد ارقام ردیف تعرفه کالاها (تصویر پیوست)، به استحضار می‌رساند، در شرایط فعلی، استفاده از کدهای تعرفه هشت رقمی ظرفیت پوشش دادن به تمامی اهداف سیاست گذاری تجاری کشور را ندارد و همچنین استفاده از ابزارهای تعرفه‌ای، امری مطلوب بوده و دایره مانور حمایت هدفمند از محصولات مشابه تولید داخلی و آزادسازی های تجاری حساب شده را فراهم می‌نماید و لذا خواهشمند است با توجه به توضیحات پیشگفت، دستور فرمایید اقدامات لازم جهت افزایش تعداد ارقام کدهای تعرفه از هشت رقم به ده رقم صورت پذیرد و نتیجه به اینجانب اطلاع رسانی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاسخ گمرک به وزارت صمت

پس از این نامه مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک به این مسئله واکنش نشان داد و در نامه‌ای به قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی اعلام کرد: بازگشت به نامه شماره ١٤١٥٦٢/٦٠ مورخ ٩/٦/١٤٠٠ و پیرو نامه شماره ١١٣٣٦٧٣/٩٩ مورخ ٢٢/٩/١٣٩٩ به عنوان وزیر محترم وقت صنعت، معدن و تجارت به استحضار میرساند: این حوزه معاونت همواره همکاری لازم را با دفاتر تخصصی آن سازمان در ایجاد ردیفهای ملی براساس مقتضیات داخلی با محوریت حمایت از تولید داخل به عمل آورده و بویژه طی سالیان اخیر بمنظور کاهش تبعات منفی ناشی از تحریمهای ظالمانه و تخصیص بهینه منابع ارزی جهت اعمال صحیح گروه بندی کالایی، اولویت ارزی، وضع محدودیت و اخذ عوارض از کالاهای هدف صادراتی و امکان پایش مجوزهای لازم جهت ورود و صدور کالا و ...بلحاظ اینکه کلیه اهداف فوق بر اساس کد تعرفه کالا محقق می گردد، لذا درخواستهای متعدد ایجاد ردیف دفاتر تخصصی آن وزارتخانه همواره با ارجحیت مورد رسیدگی قرار گرفته و کد تعرفه هشت رقمی اختصاص داده شده است. در بخش قابل توجهی از ردیفهایی که به درخواست آن وزارتخانه ایجاد شده شرح کالا متضمن کاربرد آن می باشد که از آن جمله می توان رنگهای چینی و سرامیکی، لاک و ورنی، پوششها و ... که به وفور در ردیفهای هشت رقمی فصل ٣٢ ایجاد شده یا برخی ردیفهای مربوط به فراورده های غذایی از قبیل حالت دهنده خوراکی، بهبود دهنده و ... موضوع ردیف ٢١٠٦، کاغذهای مورد استفاده جهت روکش تخته های فشرده (مورد استفاده برای واحدهای تولید نئوپان) در فصل ٤٨، آمیزه و کامپاند ذیل ردیفهای مربوط به پلیمرها به اشکال ابتدایی در فصل ٣٨ را برشمرد. مهمترین آنها در فهرست پیوست مشتمل بر ٢٧٧ ردیف تعرفه ملی ایفاد میگردد.

علی ایحال با توجه به آنکه سازمان ملی استاندارد ایران همانگونه که طی نامه پیروی اعلام شده اعلام نظر در خصوص کاربرد کالا را خارج از حیطه وظایف آن سازمان و برعهده سازمانهای متولی مربوطه دانسته، بر همین اساس نیز نسبت به استعلام از دفاتر تخصصی صمت اقدام گردید اما پاسخ لازم دریافت نشده است. به جهت جلوگیری از اطاله موضوع صرفاً به دو فقره مکاتبه به شماره ١١٧٩٠٨/٦٠ مورخ ٢٦/٤/٩٨ و١٢٨٠٦٥/٦٠ مورخ ٧/٥/٩٨ تصاویر ضمیمه اشاره می‌شود.

عدم همکاری در این ارتباط با گمرک ایران، معضل جدی ناشی از رسوب کالا در گمرکات، در ابعاد مختلف موجب شده هرچند بمنظور کاهش هزینه های ناشی از این رسوب تاکنون اقدامات مختلفی توسط گمرک انجام گرفته و کماکان انجام می گیرد اما به هرحال بوروکراسی اداری، مکاتبات متعدد برای حصول نتیجه قابل استناد، طولانی شدن روند ترخیص کالا و ...قابل اغماض نبوده و گمرک ایران در خط مقدم بار این مسئولیت را به تنهایی بردوش کشیده و میکشد. تصدیق می فرمایند دراین میان افزایش ارقام به بیش از هشت رقم و یا ایجاد ردیفهای بیشتر هشت رقمی تنها به معضلات فوق، بلاتکلیفی هرچه بیشتر گمرک و صاحبان کالا و عدم هماهنگیهای سازمانهای موازی دامن خواهد زد.

ضمناً در سال جاری گمرک ایران ملزم به انجام اقدامات قانونی لازم جهت اعمال اصلاحات نسخه ٢٠٢٢ نمانکلاتور همگام با سایر کشورهای عضو سازمان جهانی گمرک بوده که برای کلیه کشورهای عضو لازم الاجرا است و بدین ترتیب جدول منضم به کتاب مقررات صادرات و واردات دستخوش تغییراتی خواهد شد که ملزم به اجرای آن هستیم. علاوه بر آن سامانه های مورد استفاده براساس ردیفهای موجود طراحی شده و باید در فرصت زمانی کافی به روز رسانی و تغییرآنها صورت گیرد.

علی ایحال خواهشمند است دستورفرمایند ترتیبی اتخاذ گردد تا همکاری لازم درخصوص اعلام کاربرد کالا توسط دفاتر تخصصی آن وزارتخانه با گمرک صورت گرفته و درمواردیکه ردیفهای هشت رقمی موجود پاسخگوی نیاز آن وزارتخانه نبوده مراتب حسب مورد جهت همکاری متقابل و بررسی راهکار مناسب به این حوزه معاونت منعکس شود.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: وزارت صمت گمرک تعرفه کالا آن وزارتخانه دفاتر تخصصی وزارت صمت هشت رقمی کد تعرفه هشت رقم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۱۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر

به گزارش خبرنگار اعزامی قدس آنلاین به استان هرمزگان در چارچوب تور نظارتی اصحاب رسانه در بندر شهید باهنر دپوی هزاران دستگاه خودرو که بیشتر آنها را خودورهای هیبریدی که در چارچوب تصویب واردات خودروهای نو خارجی برای تنظیم بازار ثبت فارش شده‌اند جلب توجه می کرد.

در پیگیری هایی که خبرنگاران صورت دادند مشخص شد این خودورها قرار بوده در سامانه یکپارچه فروش خودرو به متقاضیان عرضه شود اما به دلیل برخی موانع سوال برانگیز از جمله صادر نشدن مجوز سازمان محیط زیست این خودروها در حال نزدیک شدن به وضعیتی هستند که به رسوب کالا د گمرک موسوم است.

رئیس کل دادستانی استان هرمزگان اما در این خصوص با اشاره به اینکه دستگاه قضایی اکنون با اصلاح ساختار ترخیص کالا در گمرکات و سازمان اموال تملیکی درباره کالاهایی که به سمت ماندن نامتعارف در گمرکات بروند حساس شده و ورود پیدا می‌کند، به ترخیص ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو خارجی سواری وارداتی و عرضه آنها به بازار  که بیش از ۷ ماه متوقف مانده بودند با ورود دستگاه قضا خبر داد و گفت: در حال حاضر تعداد سه هزار و ۳۰۰ دستگاه خارجی در این بندر وجود دارد که حدود سه ماه است که به این بندر وارد شده‌اند و با ورود این خودروها به مرحله نامتعارف دستگاه قضایی به تعیین تکلیف این خودروها ورود پیدا کرده است

مجتبی قهرمانی تصریح کرد: مشکل این خودروها در حال حاضر منشا ارز است. همچنین اداره کل استاندارد و محیط زیست باید مجوز ترخیص این خودروها را صادر کنند. 
ته لنجی بنام ملوان به کام قاچاق‌چی‌های کلان

وی افزود: امروز در این بازدید، چند لنج مشاهده شد که مشکل ته لنجی داشتند. موضوع ته لنجی در قانون دیده شده است و به عنوان یک عرف در بین لنج‌داران از قدیم وجود داشته است.

قهرمانی با اشاره به اینکه امروز کالاهایی که می‌توان از طریق ته لنجی وارد کرد مشخص و حجم آن هم مشخص است، گفت: در گذشته مقررات دقیقی در این باره وجود نداشت و هرکس به توان خود حجمی کالا وارد می‌کرده  و تا همین چند وقت پیش به اندازه نیسان بارگیری می‌کردند. اما این موضوع در حال حاضر قانونمند شده است.

رئیس کل دادگستری هرمزگان در رابطه با چالش‌های ته‌لنجی، گفت: یک چالش جدی در رابطه با ته لنجی وجود دارد که هم بحث قاچاق کالا است. برخی افراد به بهانه ته لنجی مقادر بیشتری از آنچه در قانون آمده است، کالا وارد می‌کنند. از طرفی بحث حق و حقوق ملوانان است و طرفی دیگر بحث قاچاق و آسیبی که به اقتصاد و تولید داخل می‌زند، مطرح است.

همچنین در این بازدید برخی از مشکلات تجار فعال در بندر شهید باهنر مطرح و از سوی مسئولین قضایی استان مورد بررسی قرار گرفت.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • ضمن بازدید اصحاب رسانه از بندر شهید باهنر تشریح شد؛ ورود دستگاه قضا به ماجرای خودروهای معطل در گمرک
  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالا از گمرک خسروی
  • صنایع شیمیایی، معدنی و ماشین‌آلات باید شناسه کالا بگیرند
  • درخواست قانونگذاران آمریکا برای پاسخگویی درباره رابرت مالی
  • وزارت جهاد تذکر گرفت؛ جلوگیری از صادرات جهت تنظیم بازار ممنوع است
  • واکنش معاون صنایع عمومی وزارت صمت به نامه برخی انجمن‌های صنعتی
  • ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • رشد ۵۹ درصدی تجارت خارجی استان سمنان
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات کالا از گمرک کرمانشاه طی فروردین سال جاری