Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-09@05:17:38 GMT

صدور کد رهگیری، قاچاق لوازم خانگی کاهش داد

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۷۰۸۷۹

صدور کد رهگیری، قاچاق لوازم خانگی کاهش داد

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: بعد از سیاست حمایتی دولت از تولید لوازم خانگی، این صنعت رشد پنج برابری تولید داشت، به گونه‌ای که بتواند حداکثر نیاز بازار را تامین کند.

«حمیدرضا دهقانی نیا» در گفت‌وگو با ایران اکونومیست با اشاره به نامه دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری مبنی بر ناکارآمدی قانون درج شناسه و کد رهگیری در این بخش، اظهار داشت: این مصوبه، ابزاری را فراهم کرد تا پیگیری کالاها در سطح عرضه با زیرساخت فنی سامانه‌ها قابل دسترس شود و برای کالاهایی مانند تلفن همراه، لوازم خانگی و پوشاک اجرا شده که موفق هم بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بر همین اساس خواسته این انجمن مبنی بر تغییر قانون منطقی نیست، زیرا قانون‌گذار با لحاظ تمام جوانب،‌ این موضوع را ابلاغ و اجرا کرده که نتیجه مثبتی نیز به همراه داشته است.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خاطرنشان کرد: در این نامه ادعا شده که اجرای قانون شناسه کالا و کد رهگیری برای تلویزیون بی‌نتیجه بوده است، در حالی که آمارها نشان می‌دهد روند تولید افزایش چشمگیری داشته که بیانگر مناسب بودن چرخه تولید و فروش است، زیرا با افزایش خرید، تولید نیز رشد خواهد داشت.

دهقانی نیا با بیان اینکه کالای قاچاق به عنوان یک رقیب، مانع خرید مردم و کاهش تولید می‌شود، تصریح کرد: بعد از سیاست حمایتی دولت از تولید لوازم خانگی، این صنعت رشد پنج برابری در تولید داشت و محصولات تولیدی ایرانی با کیفیت از سه میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه در سال ۹۷ به ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه در سال ۱۴۰۰ رسیده است.

وی تاکید کرد: بر اساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت پیش‌بینی‌ها حاکی از تولید ۱۸میلیون دستگاه لوازم خانگی برای سال ۱۴۰۱ است که تمام این روند کاهش قاچاق را نشان می‌دهد.

رشد تولید لوازم خانگی در سال جاری

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: تولید لوازم خانگی در سال ۱۴۰۰ با توجه به صدور شناسه کالا در سال گذشته برای تولید یک میلیون و ۶۸۰ هزار دستگاه لوازم صوتی و تصویری بود که در پنج ماهه نخست امسال به بیش از ۸۰۰ هزار دستگاه تولید دست یافته‌ایم که این آمار در کشور بی نظیر است.

دهقانی نیا با تاکید بر اینکه قانون صدور شناسه و کد رهگیری برای کالاها تغییر نمی‌کند، زیرا از همین طریق کشور توانست تولید داخلی را افزایش دهد، خاطرنشان کرد: این روند ابزار استعلام کالا را برای تولیدکننده، بازرس و مردم فراهم کرده است تا اصالت کالا در همه مراحل قابل احصا باشد و بتوانیم با قاچاق کالا در سطح عرضه برخورد کنیم.

قاچاق لوازم خانگی به کمتر از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار رسید

وی افزود: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیاست‌گذاری لازم برای مبارزه با این پدیده را انجام داده و امکان برای ضابطان قانون فراهم است تا با قاچاق برخورد قانونی کنند و در این زمینه پیگیری‌های لازم نیز انجام شده است.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: بر همین اساس قاچاق لوازم خانگی از ۲ میلیارد و ۲۴۷ میلیون دلار به کمتر از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار رسیده که این مهم از طریق مسیر اجرای اخذ کد رهگیری ممکن شده است.

دهقانی نیا تصریح کرد: در نامه انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری نوشته شده که کالای قاچاق به دلیل اینکه شامل مالیات و حقوق گمرکی نمی‌شود، ۳۰ درصد ارزان‌تر از کالای تولید داخل است. این موضوع قابل تایید نیست، زیرا در این صورت تولید لوازم خانگی نمی‌توانست افزایش پیدا کند و در بازار مشتری از کالای ارزان‌تر استقبال می‌کرد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: انجمن صنفی ، وزارت صنعت معدن و تجارت ، دولت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: انجمن صنفی وزارت صنعت معدن و تجارت دولت سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تولید لوازم خانگی هزار دستگاه دهقانی نیا کد رهگیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۰۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروشندگان لوازم خانگی و اداری زیر ذره‌بین بازرسان قرار گرفتند

معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان هرمزگان از اجرای طرح نظارت بر واحدهای عرضه کننده فرش و موکت، لوازم اداری و خانگی در هرمزگان خبر داد.

عبدالرضا پیروی‌منش امروز، ۱۸ اردیبهشت در جمع خبرنگاران با اشاره به نظارت بر عرضه‌کنندگان لوازم خانگی و اداری گفت: طرح نظارتی از ۱۶ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۵ همین ماه ادامه خواهد داشت.

وی  ادامه داد: فروشندگان فرش، موکت، یخچال، فریزر، یخچال فریزر، تلویزیون، اجاق گاز، ماشین لباسشویی و لوازم اداری از مواردی هستند که با توجه به پر تقاضا بودن مورد رصد قرار می‌گیرند.

به گفته معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان هرمزگان، این طرح با هدف صیانت از حقوق مصرف کنندگان و حصول اطمینان از استمرار عرضه کالا با قیمت متعارف و بر مبنای فهرست قیمت موجود در نمایندگی‌های فروش و منطبق با نرخ‌های تایید شده انجام می‌شود.

وی نسبت به هرگونه سوءاستفاده و بازارسازی کاذب توسط سفته بازان از طریق امتناع از عرضه و گران‌فروشی هشدار داد و بر برخورد جدی با متخلفین تاکید کرد.

این مسئول خاطرنشان کرد: در حال حاضر هزار و ۶ واحد در این حوزه فعالیت دارند که ۴۱۶ مورد از آن‌ها در مرکز استان هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ثبت ۱۴۶ پرونده تخلف قاچاق کالا در۱۶۰۰ مورد بازرسی در استان سمنان کدام تولیدکنندگان داخلی از رهبری خواسته بودند واردات لوازم خانگی ممنوع شود (+متن نامه)

دیگر خبرها

  • خدمات پس از فروش لوازم خانگی و یدکی خودرو اجباری است
  • کشف ۲۳۸ میلیارد کالای قاچاق در کرمان
  • جزئیات بخشنامه جدید مالیاتی برای ساماندهی قانون کولبری و ملوانی
  • سیاستگذار در تله خودساخته
  • جریمه ۲ میلیارد و ۴۷۶ میلیون ریالی قاچاقچی لوازم یدکی خودرو!
  • فروشندگان لوازم خانگی و اداری زیر ذره‌بین بازرسان قرار گرفتند
  • پاکشوما ۴۹ ساله شد
  • حراج لوازم خانگی اموال تملیکی در ۹ استان کشور
  • محکومیت بیش از یک میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم خانگی در مهاباد
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است